Owszem, ostatnia z wymienionych informacji nie napawa entuzjazmem, kaloryczność frytek ma jednak i swoje dobre strony. Przyczynia się do tego, że smaczna potrawa jest jednocześnie potrawą treściwą, a osoby, które chcą jej skosztować nie muszą obawiać się, że lada moment zapragną kolejnego posiłku.
W polskiej kuchni dominują przede wszystkim bardzo cienkie frytki przypominające te, które znamy z amerykańskiej restauracji, moda na gotowanie, z którą mamy do czynienia już od dłuższego czasu, przyczyniła się jednak do tego, że jesteśmy w coraz większym stopniu skłonni do eksperymentowania.
Nie stronimy tak od frytek płaskich, jak i karbowanych, coraz częściej zastanawiamy się przy tym i nad tym, jak przygotowuje się je za granica i na ile smaczne są mniej konwencjonalne frytki, różniące się od klasycznych nie tylko wyglądem, ale i zawartością tłuszczu.
0 komentarze:
Prześlij komentarz