Należycie
przyrządzone frytki kuszą swym wyśmienitym smakiem. Nie ociekają tłuszczem,
przez co nie są tak kaloryczne, a do tego chrupiące. Jednym słowem – stanowią
delicję dla naszego podniebienia. Aby jednak ta przekąska nabrała jeszcze
wyższych walorów smakowych, warto poznać kilka tricków, które pozwolą na lepsze
jej przygotowanie.
Omawiane danie
można przyrządzić samodzielnie z ziemniaków, bądź też kupić specjalne frytki Farm Frites. Cechą
charakterystyczną, która czyni producenta liderem w tej branży, jest dobór
wyłącznie najwyższej jakości ziemniaków. Dzięki temu posiadają bogaty smak oraz
aromat. Te frytki cieszą się ogromną popularnością – zarówno wśród klientów
indywidualnych, którzy zamawiają to ziemniaczane danie jako urozmaicenie
codziennych obiadów oraz wśród obiektów gastronomicznych.
Wysoka jakość
produkcji – to cecha typowa dla frytek od Farm Frites, która czyni producenta
liderem w kategorii produktów przygotowywanych na bazie ziemniaków. W jego
ofercie znajdziemy wyśmienite frytki o różnym sposobie cięcia, m.in. cienkie,
zwykłe oraz karbowane. Można serwować je z przeróżnymi sosami bądź dipami.
Warto również zauważyć, że w asortymencie producenta znajdziemy wiele innych
przekąsek. Wśród nich cząstki ziemniaków, mini placki ziemniaczane bądź kulki
ziemniaczane.
Warto
wiedzieć, że odpowiednie przygotowanie frytek jest także uzależnione od procesu
smażenia. Olej, jakiego użyjemy, musi być uprzednio mocno rozgrzany. Wówczas
pory znajdujące się w ziemniakach ulegają zamknięciu, przez co tłuszcz nie
wsiąka do ich środka. Smażymy zawsze na złoty kolor, przez co są chrupiące i
niezwykle smaczne. A co najważniejsze -
mniej kaloryczne. Aby jeszcze bardziej zminimalizować ilość niechcianego
tłuszczu, po wyjęciu z frytkownicy zaleca się umieścić frytki w naczyniu wyłożonym
papierem kuchennym. Wówczas resztki oleju znajdujące się na ich powierzchni
ulegną wchłonięciu.
0 komentarze:
Prześlij komentarz