Pages

piątek, 19 września 2014

Frytki – przekąska, która podbiła świat

Należycie przyrządzone frytki kuszą swym wyśmienitym smakiem. Nie ociekają tłuszczem, przez co nie są tak kaloryczne, a do tego chrupiące. Jednym słowem – stanowią delicję dla naszego podniebienia. Aby jednak ta przekąska nabrała jeszcze wyższych walorów smakowych, warto poznać kilka tricków, które pozwolą na lepsze jej przygotowanie.

Omawiane danie można przyrządzić samodzielnie z ziemniaków, bądź też kupić specjalne frytki Farm Frites. Cechą charakterystyczną, która czyni producenta liderem w tej branży, jest dobór wyłącznie najwyższej jakości ziemniaków. Dzięki temu posiadają bogaty smak oraz aromat. Te frytki cieszą się ogromną popularnością – zarówno wśród klientów indywidualnych, którzy zamawiają to ziemniaczane danie jako urozmaicenie codziennych obiadów oraz wśród obiektów gastronomicznych.

Wysoka jakość produkcji – to cecha typowa dla frytek od Farm Frites, która czyni producenta liderem w kategorii produktów przygotowywanych na bazie ziemniaków. W jego ofercie znajdziemy wyśmienite frytki o różnym sposobie cięcia, m.in. cienkie, zwykłe oraz karbowane. Można serwować je z przeróżnymi sosami bądź dipami. Warto również zauważyć, że w asortymencie producenta znajdziemy wiele innych przekąsek. Wśród nich cząstki ziemniaków, mini placki ziemniaczane bądź kulki ziemniaczane.


Warto wiedzieć, że odpowiednie przygotowanie frytek jest także uzależnione od procesu smażenia. Olej, jakiego użyjemy, musi być uprzednio mocno rozgrzany. Wówczas pory znajdujące się w ziemniakach ulegają zamknięciu, przez co tłuszcz nie wsiąka do ich środka. Smażymy zawsze na złoty kolor, przez co są chrupiące i niezwykle smaczne. A co najważniejsze  - mniej kaloryczne. Aby jeszcze bardziej zminimalizować ilość niechcianego tłuszczu, po wyjęciu z frytkownicy zaleca się umieścić frytki w naczyniu wyłożonym papierem kuchennym. Wówczas resztki oleju znajdujące się na ich powierzchni ulegną wchłonięciu.


0 komentarze:

Prześlij komentarz